Política

Exiliats cubans es concentraran demà a Barcelona per exigir un canvi polític a l'illa

Es compleixen cinquanta anys de la Revolució cubana, i el passat mes de febrer, Raúl Castro va ser escollit president de Cuba. Per als exiliats cubans a Barcelona, no és un motiu de celebració, sinó una oportunitat per reivindicar un canvi definitiu del règim polític de l'illa. Amb el lema "Cuba, canvi, ja!", el col·lectiu d'exiliats han convocat a través d'internet una concentració pacífica per demà diumenge a les 12h davant el consulat cubà (Passeig de Gràcia, 34).

Segons els seus organitzadors, "els cinquanta anys de Revolució cubana, lluny de ser motiu de celebració, han de servir per mostrar la nostra solidaritat amb el poble cubà, que mereix poder decidir el seu propi destí, gaudir de llibertats d'associació i expressió, manifestar el seu dret a dissentir i a desenvolupar la iniciativa empresarial". La concentració reclamarà un gest per a la transició cap a un sistema polític "més democràtic", que per als exiliats, és "un imperatiu polític tant per als cubans de l'illa com per als qui des de fora tenim l'oportunitat de manifestar lliurement el nostre desacord amb la situació actual".

Es tracta d'una convocatòria independent, no lligada a cap entitat en concret. Els organitzadors fan una crida als partits polítics catalans i a tots els ciutadans perquè se sumin a la protesta per "reivindicar els drets humans i les llibertats polítiques per als cubans de l'illa".

D'altra banda, grups de suport a la revolució cubana han organitzat contra manifestació per neutralitzar aquesta concentració, a la mateixa hora. El Casal d'Amistat amb Cuba a Barcelona,  ha fet una crida a través de la xarxa perquè els ciutadans es concentrin també davant el consulat a Barcelona per tal d'expressar el seu suport a la Revolució cubana, i per demanar que s'acabi l'embargament.

 


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona