Política

Rubalcaba afirma que les lesions de Portu es van produir durant una detenció que va "exigir l'ús de la força"

El ministre de l'Interior anuncia el descobriment d'un 'zulo' amb detonadors i explosius

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat en roda de premsa que les lesions produïdes al presumpte etarra Igor Portu, detingut aquest diumenge als voltants d'Arrasate, es van produir durant la detenció.

"La detenció va exigir l'ús de la força", ha assenyalat Rubalcaba, que ha explicat les circumstàncies: "En ser requerits per identificar-se, els dos sospitosos van presentar els seus documents d'identitat sense oposar resistència, però al ser requerits per mostrar el contingut de les seves motxilles, van fugir corrents". En aquell moment, segons el ministre, "quatre membres de la Guàrdia Civil surten corrent darrere seu, s'hi llancen a sobre i es produeix una petita baralla". És en aquest moment, ha indicat Rubalcaba, "quan es produeixen les lesions dels presumptes etarres". Rubalcaba ha afegit que els dos detinguts van ser traslladats a l'hospital, on un d'ells va quedar ingressat, "complint escrupolosament la legislació antiterrorista".

'Zulo' descobert
El ministre d'Interior ha aprofitat la compareixença davant la premsa per anunciar el recent descobriment d'un 'zulo', pertanyent "amb tota probabilitat a ETA", on hi hauria "detonadors i explosius". El ministre ha afegit que l'operació segueix oberta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.