Política

Els guàrdies civils ratifiquen que Portu es va lesionar en el forcejament de l'arrest

Els vuit agents de la Guàrdia Civil que van participar en l'operació d'arrest i custòdia del presumpte membre d'ETA Igor Portu han declarat davant del jutge i han ratificat la versió del ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que les lesions es van produir a conseqüència del forcejament en el moment de la detenció. Rubalcaba, hores després que Portu fos ingressat en la UCI de l'Hospital Donostia de Sant Sebastià el passat 7 de gener, va afirmar que els agents van haver d'"emprar la força en la detenció, pel que es van produir lesions de diferent consideració".

L'advocat pertanyent a l'agrupació contra la tortura TAT, Aiert Larrarte, ha explicat que els agents s'han negat a respondre les seves preguntes, encara que si han contestat les del jutge, el fiscal i els seus advocats defensors.

Larrarte ha apuntat que els agents han sostingut "una versió que no té ni cap ni peus, amb petites modificacions per a poder acoblar-se a altres compareixences que hi ha hagut", com per exemple que "han avançat un parell d'hores la detenció".

Igor Portu, que va ser detingut el passat 6 de gener en Mondragón al costat de Sarasola, va ingressar en Hospital Donostia de la capital guipuscoana minuts abans de les quatre del matí de l'endemà amb fractura del novè arc costal esquerre, així com altres policontusiones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.