Política

Rubalcaba diu que el govern central no empara les tortures i titlla d'"incerta" i "molt greu" la resolució del Parlament basc

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat avui que el govern central "no empara, en cap cas,  les tortures", en al·lusió a la resolució aprovada ahir pel parlament basc, que diu "coses incertes" i "molt greus" acusant  l'Executiu d'emparar tortures a etarres detinguts.

En declaracions als periodistes després de la presentació de les noves patrulles del servei marítim de la Guàrdia Civil a Cadis, Rubalcaba ha afirmat que "tothom sap que ETA dóna instruccions als seus militants de denunciar tortures immediatament després de ser detinguts". Malgrat això, ha assegurat que "s'investiguen totes".

En aquest sentit, ha recalcat que les denúncies a les quals es referia ahir el Parlament basc –les presentades per Igor Portu i Martin Sarasola, presumptes autors de l'atemptat de la T-4– "estan investigant-se en aquest moment a la seu judicial". Finalment, el ministre ha reiterat que "la Guàrdia Civil i el govern central són els primers i més interessats que aquestes investigacions es portin a terme" ja que "la realitat" és que "aquí no s'empara res i molt menys les tortures", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.