Política

El Suprem notifica avui la resolució sobre els recursos contra la sentència de l'11-M

11-M

El Tribunal Suprem notificarà avui la seva decisió sobre els 31 recursos presentats contra la sentència emesa per l'Audiència Nacional pels atemptats de l'11-M, que deixarà pràcticament tancat el procés judicial pels atemptats de Madrid.

La Sala del Penal, integrada pels magistrats Juan Saavedra (president), Andrés Martínez Arrieta, Miguel Colmenero, Juan Ramón Berdugo i Luciano Varela, ha citat a les 11:00 hores a les parts personades en el procediment per comunicar-los el veredicte dels recursos, ho han confirmat fonts jurídiques.

Contra la sentència de l'Audiència Nacional han presentat diversos recursos el Ministeri Fiscal, les associacions 11-M Afectats pel Terrorisme i d'Ajuda a les Víctimes de l'11-M, diverses víctimes particulars, els 21 condemnats i un dels absolts, Rabei Osman El Sayed, Mohamed l'Egipci. L'Egipci va ser absolt de l'acusació d'integració en organització terrorista perquè Itàlia ja l'havia condemnat per aquest mateix delicte.

Aquesta decisió ha estat recorreguda per la Fiscalia i l'Associació 11-M Afectats pel Terrorisme, a l'entendre que la sentència que el va condemnar a Itàlia encara no és ferma. Així, segons la Fiscalia, obliga a la Justícia espanyola a imposar-li la nova pena.

L'associació que presideix Pilar Manjón també ha recorregut l'absolució dels germans Antonio i Carmen Toro i ha sol·licitat que s'augmentin les condemnes per 5 dels 28 acusats.

Per la seva banda, l'Associació d'Ajuda de les Víctimes de l'11-M, que presideix Ángeles Domínguez, només ha recorregut la part corresponent a les indemnitzacions que el tribunal va concedir a les víctimes, que consideren que algunes quanties no són suficients.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.