Política

L’Iran bombardejarà Tel Aviv i la V Flota dels EUA si l’ataquen

Món

L’Iran va amenaçar ahir d’“atacar” Tel Aviv i la flota militar nord-americana al golf Pèrsic si es bombardegen les seves instal·lacions nuclears. L’amenaça ha tingut lloc pocs dies després que Washington recordés que l’opció militar continua estant “damunt la taula” i al mateix temps que la V Flota nord-americana és al Golf fent maniobres navals.

Les maniobres, segons fonts nord-americanes, estan destinades a augmentar la seguretat de les instal·lacions petrolieres de la zona. Pels mitjans de comunicació iranians, però, els vaixells dels EUA són al Golf per millorar les “capacitats de combat de les unitats balístiques i navals”.

“El règim sionista fa pressió sobre els dirigents de la Casa Blanca per preparar un atac contra l’Iran. Si ells cometen aquesta estupidesa, la primera resposta de l’Iran serà atacar Tel Aviv i la flota nord-americana al golf Pèrsic”, va advertir ahir l’aiatol·là Ali Xirassi, representant del guia suprem Ali Khamenei dins les forces navals dels Guardians de la Revolució.

Els Estats Units i Israel no han exclòs recórrer a la força contra l’Iran per aturar el seu programa nuclear, que els occidentals creuen que amaga una clara finalitat militar, mentre que l’Iran assegura que només és per produir electricitat.

Els Guardians de la Revolució disposen de nombrosos míssils, sobretot els Xahab-3, capaços d’arribar a territori israelià i a les bases militars nord-americanes de la regió.

Tancar Ormuz
També ahir el cap de l’estat major de l’exèrcit iranià va tornar a advertir que Teheran podria tancar l’estret estratègic d’Ormuz, per on transita al voltant del 40% del petroli mundial, si els interessos de l’Iran estan en joc. Un responsable iranià també va declarar ahir que Occident “perdia el temps” demanant la suspensió de l’enriquiment d’urani.

Des de Kuala Lumpur, el president iranià Mahmud Ahmadinejad, que participa en la cimera del D-8, de països islàmics en desenvolupament, va enviar un missatge tranquil·litzador: “Els asseguro que no hi haurà cap guerra en el futur” amb els Estats Units o Israel.

Mentrestant, els líders de les grans potències mundials, reunits en la cimera del G-8 al Japó, van expressar ahir la seva “seriosa preocupació pels perills de proliferació nuclear que ha creat” el programa nuclear iranià i van tornar a instar la República Islàmica a suspendre immediatament les seves activitats d’enriquiment d’urani.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.