Política

L'explosió en una mesquita de l'Iran causa 10 morts i un centenar de ferits

Atemptat

Una bomba ha explotat a la mesquita de Shohada, a la població de Shiraz, al sud de l'Iran, i ha causat la mort de 10 persones i n'ha ferit a més de 160, segons ha informat l'agència local FARS.
El ministeri de l'Interior iranià ha confirmat que l'explosió a la mesquita de Shohada, a Shiraz, ha estat provocada per un accident i no per un atac intencionat, com han assenyalat algunes fonts policials immediatament després del succés.

"L'explosió de la passada nit a Shiraz (capital de la província de Fars), va ser conseqüència d'un accident i no de la col·locació d'una bomba", ha declarat, sense donar més detalls, el viceministre d'Interior en matèria de Seguretat Nacional, Abbas Mohtaj, en comentaris recollits per l'agència oficial iraniana IRNA.

El que en un primer moment fonts policials van considerar un atemptat causat per un explosiu casolà, va ser desmentit posteriorment pel comandant de les forces de seguretat de la província de Fars, Ali Moayedi, que ha informat que l'explosió va ser originada per la detonació d'uns explosius que van sobrar d'"una antiga desfilada de commemoració" de la guerra Iran-Iraq (1980-1988).

Tot i això, el portaveu del ministeri d'Exteriors, Ali Hoseini, ha dit que, "segons les últimes notícies, la policia encara no ha definit una posició oficial" sobre l'explosió, de manera que "ningú no pot presuposar absolutament res sobre l'incident".

La detonació va tenir lloc mentre un dels clergues de la mesquita es dirigia als més de 800 fidels que es trobaven allà en el moment de l'explosió.

L'Iran ha viscut diversos atemptats en els últims anys, principalment a la zona sud. El mes de febrer passat, 65 homes van ser detinguts acusats d'estar relacionats amb l'explosió d'una bomba que va matar diversos membres de la Guàrdia Revolucionària en una de les províncies frontereres del sud-est del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles