Política

Olmert i Abbas es reuneixen, abans de la visita de Bush, per solucionar les seves diferències

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, i el president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, es reuneixen en un intent d'última hora d'impulsar les estancades converses sobre l'acord de pau davant de la visita del president nord-americà, George W. Bush.

Han passat sis setmanes des de la conferència d'Annapolis (Maryland), convocada per Bush per llançar les primeres converses de pau en set anys amb l'objectiu de tancar un acord que estableixi un Estat palestí abans que acabi el seu mandat.

Tot i això, les dues bandes, enredades en una disputa sobre l'expansió d'uns assentaments jueus en territoris ocupats pròxims a Jerusalem, no han establert encara grups de treball per intentar resoldre els assumptes més espinosos del conflicte.

Les converses d'ahir entre els principals negociadors, la ministra d'Exteriors israeliana, Tzipi Livni, i l'exprimer ministre de l'Autoritat Palestina Ahmed Qurie, van acabar sense l'anunci de l'esperat acord sobre els grups i el seu funcionament.

Olmert i Abbas continuaran les seves negociacions en una reunió amb Livni i Qurie avui, un dia abans que Bush iniciï la seva primera visita presidencial a Israel i els territoris ocupats de Cisjordània.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.