Política

Livni, gran favorita a succeir Olmert en les primàries d'avui al Kadima

Món

La ministra d'Exteriors d'Israel, Tzipi Livni, que es postula per succeir el primer ministre, Ehud Olmert, al capdavant del partit de govern, el Kadima, és, segons tots els sondejos, la favorita en les eleccions primàries que es fan avui. D'acord amb les dues darreres enquestes, publicades ahir, Livni obtindrà el 47% dels vots, davant la forquilla d'entre el 27% i el 32% que aconseguirà el segon candidat, l'actual ministre de Treball, Shaul Mofaz.

Si es confirma aquesta tendència, les primàries es decidiran en la primera volta, ja que Livni superaria el 40% dels vots que exigeix el reglament per obtenir la victòria. Els altres dos candidats, el ministre d'Interior, Meir Shitrit, i el titular de Seguretat Interior, Avi Dichter, ni tan sols s'acosten als primers llocs de la cursa.

Confiança a la Knesset
Les eleccions d'avui es duen a terme arran de la tempesta que envolta Olmert per les sospites de corrupció en contra seu. Sigui com sigui, la seva dimissió no converteix el guanyador d'avui en el seu successor automàtic com a premier, ja que ha de rebre abans la confiança de la Knesset, el Parlament israelià, per formar una nova coalició de govern. Si no ho aconsegueix, hi haurà noves eleccions parlamentàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.