Política

Musharraf jura com a civil un nou mandat presidencial de cinc anys

PAKISTAN

El president del Pakistan, Pervez Musharraf ha jurat el nou mandat de cinc anys com a cap de l'Estat, un dia després d'haver renunciat al lloc de comandant en cap de les Forces Armades que ocupava des de feia cinc anys. "Estic commogut i agraït a la nació pakistanesa per depositar la seva confiança en mi", ha dit Musharraf després de jurar a la residència presidencial d¡Aiwan-i-Sadr, a Islamabad, davant l'acabat de nomenar president del Tribunal Suprem, Abdul Hameed Dogar.

El president ha obtingut la majoria dels vots en l'elecció presidencial del 6 d'octubre, encara que els resultats només van ser validats la setmana passada pel suprem, després de que Musharraf declarés l'estat d'excepció al Pakistan el passat 3 de novembre.
En un discurs després del jurament, Musharraf ha assegurat "que imposar l'excepció ha estat "una elecció difícil", però ha subratllat que, gràcies a ella, s'ha "encarrilat de nou el procés democràtic". "Crec que estem sortint de la tempesta" ha afegit, sense precisar una data per un eventual aixecament de l'estat d'excepció. Alguns mitjans locals apuntaven avui la possibilitat de que el president retiri les mesures excepcionals a les properes hores, després de que el fiscal general del Pakistan, Malik Muhamad Qayum, indiqués que estaven portant a terme consultes en aquest sentit.

Musharraf ha afirmat, per altra banda, que les eleccions generals previstes el 8 de gener seran "netes, lliures i transparents", i ha considerat positiu el retorn al Pakistan des de l'exili dels exprimers ministres i líders opositors Benazir Bhutto i Nawaz Sharif. "Personalment sento que és bo per a la reconciliació política" ha dit el president.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.