Política

Musharraf esmena la Constitució per donar validesa legal a la seva declaració de l'estat d'excepció

PAKISTAN

El president pakistanès, Pervez Musharraf, ha introduït avui una sèrie d'esmenes a la Constitució perquè les seves decisions de suspendre la Carta Magna, imposar l'estat d'excepció i establir una constitució provisional siguin declarades constitucionals.

Musharraf va introduir en la Constitució un nou article que valida totes les seves accions des del 3 de novembre, una esmena que valida les eleccions del pròxim 8 de gener i una altra que autoritza al Tribunal Suprem, composat per jutges afins al president, a retirar, abans que qualsevol altre tribunal superior, qualsevol cas pendent, el que li permetrà desestimar tots els recursos imposats contra Musharraf, segons informa el diari pakistanès Daily Times.

Alhora, una altra modificació reconeix dins de la Constitució a tots aquells jutges que han prestat jurament sota la norma provisional, mentre que els que no ho han fet seran cessats.

A més, la reforma constitucional estableix un nou Tribunal Superior per a la capital, Islamabad, elevant el número total de tribunals superiors a cinc, i augmenta el nombre de membres de la comissió electoral de quatre a cinc per dotar de representació al nou tribunal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.