Política

Musharraf declara l'estat d'excepció al Pakistan

El president del Pakistan, el general Pervez Musharraf, ha declarat l'estat d'excepció al país i ha imposat un "nou ordre constitucional provisional" degut al ressorgiment de la violència provocada pels rebels islamistes, segons fonts oficials.

La decisió es produeix mentre encara està obert el procés del Tribunal Suprem que ha de decidir sobre la validesa de la reelecció de Musharraf, el passat 6 d'octubre, per ser president durant cinc anys. El Tribunal s'ha de pronunciar definitivament el proper 12 de novembre.

El Parlament federal i les assemblees regionals continuaran, però, funcionant, tal i com han explicat les autoritats del país.

L'anunci ha estat difós per la televisió estatal poc després que es tallessin les emissions de tots els canals privats del Pakistan.

Benazi Bhutto
La principal líder de l'oposició, l'exprimera ministra Benazir Bhutto era a Dubai en el moment de la declaració de l'estat d'emergència al seu país. Segons el marit de Bhutto, l'exprimera ministra tornarà immediatament al seu país, però un portaveu de la líder de l'oposició ha assegurat que no tornaria al Pakistan fins que no acabi l'estat d'excepció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.