Política

500 detinguts al Pakistan

La declaració de l'estat d'excepció al Pakistan per part del president del país, Pervez Musharraf, ha tingut com a conseqüència la detenció de prop de 500 persones, segons ha confirmat el primer ministre Shaukat Aziz.

Una de les detencions que més eco ha tingut és la del president en funcions de l'opositora Lliga Musulmana de Pakistan (PML), Javed Hashmi, que ha estat arrestat amb una desena d'activistes d'aquesta formació, liderada per l'exiliat exprimer ministre Nawaz Sharif.

L'acció policial contra els opositors del govern es produeix després que el president pakistanès declarés ahir l'estat d'excepció al·legant la "greu" situació del país per l'augment de la violència extremista i les "interferències" de la judicatura en la política del govern.

Benazir Bhutto
L'exprimera ministra Benazir Bhutto, lider del Partit Popular de Pakistan, principal partit de l'oposició, ha tornat precipitadament al país, des de Dubai, on visitava la seva família.

Segons fonts properes a Bhutto, l'exprimera ministra podria convocar una reunió amb els altres líders de l'oposició per decidir quina estratègia seguir.

Sense eleccions
El viceprimer ministre d'Informació, Tariq Azeem, ha dit que el calendari de les eleccions legislatives programades en principi pel mes de gener han quedat en suspens.

"Les eleccions se celebraran, però les dates depenen de l'estat d'excepció del país", segons Azeem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.