Política

Vuit detinguts, dos dels quals a Barcelona, en una operació contra el terrorisme islamista

Policial

La Policia Nacional ha detingut vuit algerians presumptes integrants d'una cèl·lula islamista relacionada amb activitats d'adoctrinament, finançament econòmic i suport logístic a integrants de grups terroristes pertanyents a l'estructura d'Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI).

Els arrestos d'aquestes vuit persones, que s'han efectuat al barri del Raval de Barcelona, a Castelló de la Plana i a Pamplona, per la seva presumpta implicació en el delicte d'integració en organització terrorista, s'han practicat dins l'anomenada operació Submarí, dirigida pel jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional.

Els detinguts a la província de Castelló són els algerians Mohammad Bouacha, nascut el 16 de març del 1971 a El Harrach; Mohammad Souici, nascut el 14 de novembre del 1971 a Bouzereah; Youcef Haddallah, nascut el 9 de març del 1981 a Alger; Mourad Ait Kaid, nascut el 16 d'abril del 1972 a Kouba, i Abdennour Chettah, nascut el 30 de setembre del 1972 a Kouba.

A Barcelona han sigut arrestats Sid Ali Taukoucht, nascut el 19 d'agost del 1968 a Pallat, i Abdelghani Himmouri, nascut el 27 de juny del 1979 a Becha, també tots dos algerians, mentre que a Pamplona ha sigut capturat Mustapha Yousfi, nascut el 14 de març del 1972 a Orà, Algèria.

Més detinguts
La policia ha detingut també deu persones més que mantenien relació directa amb diferents objectius de l'operació i les investigacions establiran el seu grau de participació en les activitats de la cèl·lula.

Als registres practicats fins ara als domicilis s'han intervingut 7.000 euros en metàl·lic, resguards d'enviament de diners a Algèria, llibretes bancàries, nombrosos CD i cintes de vídeo, targetes telefòniques i documentació diversa.

La Policia Nacional manté contacte amb altres serveis policials estrangers per determinar la implicació dels detinguts en les xarxes del terrorisme internacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.