Política

'Refundar Convergència' confia que s'aprovi el seu "urgent" plantejament sobiranista

Joan Fonollosa és un dels més de 200 consellers nacionals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) que aquest dissabte han assistit al consell nacional de la formació, per donar el vistiplau a la ponència central que es presentarà al congrés al juliol.

Tot i que no està previst en el reglament, Fonollosa ha proposat en la seva intervenció que les esmenes es puguin explicar als diferents congressos de les federacions que es portaran a terme al mes de juny. Felip Puig ha acceptat aquesta proposta que possibilita la discussió del text principal abans del congrés del partit. A banda, sense que en aquesta ocasió Fonollosa en fes esment, Felip Puig ha denegat al conseller la possibilitat d'accedir a les dades personals dels delegats. Fonollosa i la plataforma Refundar Convergència havien enviat una petició formal a la direcció del partit perquè els facilités les dades dels delegats per poder-hi contactar abans del congrés.

Refundar Convergència, que aposta per la sobirania dins de la Unió Europea com a "única solució" per fer front a l'etapa política que està patint Catalunya, va néixer gràcies a la convocatòria que Joan Fonollosa va fer a través d'un article a l'AVUI.cat. Fonollosa assegura que ha rebut un centenar d'adhesions de gent "de dins i de fora del partit".

Aquesta plataforma confia que Convergència aprovi la línia sobiranista "urgent" que ells proposen. "Crec que és factible si es fa des de CDC". Tot i que la proposta s'estendria a totes les forces polítiques, "la primera seria Unió", "seria més difícil si naixés d'un partit de nova creació o d'ERC", ha afegit. Així, el conseller confia plenament en la solidesa de CDC per liderar una proposta com la que ells defensen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.