Política

Un centenar de militants i exmilitants de CDC s'acosten al corrent independentista Refundar Convergència

Un centenar de militants, exmilitants i simpatitzants de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) han contactat amb l'impulsor del corrent crític Refundar Convergència, el conseller nacional del partit Joan Fonollosa. Militant de l'agrupació de la formació a l'esquerra de l'Eixample, Fonollosa va decidir llançar la proposta amb un article publicat a l'AVUI.cat dissabte passat i que s'adjunta novament en aquesta pàgina.

En el text, titulat Refundar Convergència per guanyar el futur, el conseller adverteix que Catalunya és en una cruïlla i aposta per la independència dins de la Unió Europea com a "únic camí" per fer front a aquesta etapa. També defensa que el partit d'Artur Mas és el més ben posicionat per emprendre aquest camí, però reclama que hi hagi "canvis radicals" dins de la formació: de persones, d'idees i d'estratègies. La "radicalitat democràtica", que hauria de portar els militants de base a tenir una actitud més activa i els dirigents a escoltar-los més, és l'eina que Fonollosa recomana.

L'article es va publicar dissabte i el van llegir 2.400 persones, tot i coincidir amb les vacances de Setmana Santa. El centenar de persones que arran de la lectura de l'escrit han contactat amb Fonollosa seran incloses ara en una llista de correu. Rebran un primer document titulat Què es pot fer? i una carta setmanal.

Entre les accions que proposa l'impulsor de la campanya n'hi ha una que s'adreça als militants, als quals convida que intentin ser escollits delegats per al congrés de CDC previst per al juny. "El problema és que molts dels que m'han escrit són exmilitants que van plegar precisament perquè les coses no es feien bé, però crec que poden recuperar la il·lusió. A aquests els proposo que facin xerrades, que es moguin i que tornin a afiliar-se", explica el creador de Refundar Convergència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona
ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA
política

Junts convoca un congrés per afermar-se com alternativa al PSC i refermar l’independentisme

barcelona

Pere Deulofeu, nou regidor del PSC a l'Ajuntament de Palamós

palamós