Política

Portabella nega que Hereu li hagi trucat perquè torni al govern municipal de Barcelona

El president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha desmentit les manifestacions d'avui del primer tinent d'alcalde. Carles Martí havia afirmat que, després de la victòria del PSC en les eleccions generals de diumenge, l'alcalde Jordi Hereu havia telefonat a Portabella per negociar la tornada al govern municipal.

En aquest sentit, Portabella ha afirmat en una roda de premsa que el "sentit comú" desmenteix aquesta possibilitat perquè "algú creu que un alcalde demanaria a un president de grup de l'oposició municipal que entri a formar part del govern per telèfon?".

A judici del regidor d'Esquerra, les informacions que sobre aquesta negociació han aparegut en alguns mitjans de comunicació responen a una voluntat del PSC de "pressionar" a ERC perquè formi part de l'equip municipal.

"Els he de dir que això no funcionarà, no cedirem davant la pressions mediàtiques", ha afegit el regidor republicà.

En un altre ordre de coses, i sobre el relleu d'Imma Mayol com segona tinent d'alcalde, Portabella creu que aquesta decisió s'ha produït "abans del previsible" ja que l'ecosocialista tan sols ha estat nou mesos al capdavant del partit del qual era cap de llista.

Per al regidor republicà, "és la ciutat la que necessita reinventar-se per superar els nous reptes que té" i ha apuntat que Mayol sembla voler allunyar-se "del centre de decisions sense deixar d'estar en el govern".

Portabella li ha desitjat "molta sort" en el seu futur a la vegada que li ha recordat que "les polítiques ambientals -de les quals s'encarregarà Mayol en els tres anys que li queden al consistori- són "un dels reptes més importants que té plantejats el món, el país i la ciutat i per tant l'haurien d'encapçalar líders amb projecció".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.