Política

Hereu preveu arribar a un acord amb ERC aquest estiu

UN ANY DE MANDAT

Disponibilitat total a arribar a un acord que garanteixi l'estabilitat del bipartit, sense condicions prèvies ni "sacralització de fórmules". Jordi Hereu va recollir ahir el guant llançat dijous passat per Jordi Portabella i, sense poder dissimular l'alegria pel gir dels republicans, no va dubtar a parlar de dates i va vaticinar que aquest estiu "es donaran les condicions" per pactar amb els republicans el tipus de relació i acabar amb un any de maldecaps. A més, l'alcalde de Barcelona va afirmar que afegirà un "plus d'He-reu" perquè aquesta oportunitat no fracassi.

Tot i que el president del grup municipal republicà vol tenir la paella pel mànec en aquest acostament i rebutja imposicions i calendaris, Hereu va ser molt clar a l'hora d'establir el marc de negociació amb Esquerra. Primer de tot, cadascú haurà d'assumir en quin lloc es troba del terreny de joc polític i després Portabella haurà de concretar què vol dir exactament quan parla de "reinventar" la ciutat. " Esquerra hauria de fer propostes concretes i nosaltres estem disposats a estudiar-les", va aclarir. Tampoc es va estar de suggerir els temes prioritaris: infraestructures i immigració.

L'alcalde, que ahir va fer balanç del seu primer any de mandat acompanyat de gairebé tots els regidors de PSC i ICV-EUiA, també va explicar la raó que els ha portat a endarrerir uns mesos l'escenificació de l'acostament: el congrés d'ERC d'aquest mes de juny. "Quan una força està immersa en un procés congressual, preferim no interferir-hi perquè no es malinterpreti", va remarcar.

Pel que fa a la resta de grups de l'oposició, Hereu va mostrar-se magnànim i va assegurar estar obert al diàleg perquè "Barcelona necessita un bon joc entre el govern i l'oposició". Tanmateix, no es va estar de posar convergents i populars al seu lloc en aquest nou escenari polític que s'albira. "D'alcalde només n'hi ha un; de govern, també, però d'oposició n'hi ha unes quantes", va avisar. Tampoc va dubtar a recriminar-los la seva actitud per "passar de l'insult al pacte".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona
iran

El candidat reformista i l’ultraconservador disputaran la segona volta de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Dos terços dels israelians creuen que Netanyahu hauria de deixar la política

barcelona
Martí Majoral
Portaveu d’Alerta Solidària

“L’amnistia evidentment no esborra la repressió patida”

Barcelona

Els demòcrates, en pànic

Los Angeles