Política

Rubalcaba creu que ETA ja ha nomenat una nova cúpula després de les últimes detencions

El ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha reconegut avui que la detenció del presumpte "número 1" d'ETA, Francisco Javier López Peña Thierry, "no és la fi" de la banda ja que, ha recordat, l'organització terrorista substitueix la seva cúpula de forma immediata i, de fet, "ja l'ha nomenat".

En la seva primera compareixença al Congrés dels Diputats per a informar dels plans del seu Ministeri, Rubalcaba ha insistit en la importància del "cop" donat a ETA en l'operació policial de la setmana passada a Bordeus.

El titular d'Interior ha rebutjat que el govern espanyol hagi magnificat la detenció de López Peña i ha subratllat que s'ha limitat a comunicar a l'opinió pública el que van dir els experts en la lluita antiterrorista. Rubalcaba ha assegurat que ETA encara pot fer "molt mal", tot i que està "més feble que mai" i per això s'ha compromès, tal com constava en el programa electoral del PSOE, a destinar 500 nous agents a la lluita contra el terrorisme.

Llei de protecció
Rubalcaba ha anunciat que portaran a la Cambra una llei de protecció integral de les víctimes del terrorisme que "unifica de manera sistemàtica en un sol text totes les normes" existents en aquesta matèria, que serveixi per garantir una "protecció integral" a les víctimes, millorant tot el dispositiu legal vigent en l'actualtiat en les seves dimensions indemnitzatòries, assistencial i en general de reconeixement cap les persones que han patit el terrorisme en qualsevol de les seves versions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.