Política

Els PP trenca la imatge d'unitat que intentaven donar els partits al Congrés amb el comunicat de rebuig de l'atemptat

Els grups parlamentaris del Congrés han aconseguit només una unitat formal a l'hora de comunicar el seu rebuig a l'atemptat d'ETA en què ha mort l'exregidor socialista d'Arrasate Isaías Carrasco. Ni tan sols han aconseguit guardar les aparences.

Hi ha hagut una doble negociació, primer entre el PP i el PSOE i després en la trobada de diputats de tots els partits amb representació al Congrés –més el candidat d'ERC Joan Ridao, que ha anat en representació dels republicans tot i que encara no pertany a la cambra baixa espanyola–, sindicats i patronals. En la primera reunió, el PP ha aconseguit retocs del text proposat pel PSOE. Però l'afegit que el PP considerava més important, el que havia de revocar el permís que el Congrés va donar el 2005 al govern per dialogar amb ETA si deixa d'utilitzar la violència.

Tot i que aquesta referència ha quedat fora del text, el PP ha signat igualment el comunicat, però la polèmica s'ha produït igualment. Els portaveus dels partits han comparegut per separat davant la premsa. El secretari d'organització del PSOE José Blanco ha presentat el document anunciat que tenia la "satisfacció d'oferir als espanyols una imatge d'unitat democràtica contra el terrorisme" que espera que "sigui per a sempre". Però cinc minuts després el secretari de Seguretat i Llibertats Públiques dels populars, Ignacio Astarloa, lamentava públicament que no s'hagi acceptat la seva petició. "La consideràvem essencial", ha dit. "Crèiem que en un dia com avui era essencial que els terroristes rebessin amb tota claredat el missatge que mai ningú no s'asseurà a negociar amb ells", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.