Política

El PP i el PSE s'esbatussen per la visita dels populars a la capella ardent de Carrasco

Foc dialèctic creuat entre el PP i el Partit Socialista d'Euskadi (PSE) arran de la visita dels populars a la capella ardent de l'exregidor socialista d'Arrasate assassinat per ETA. El president del PP, Mariano Rajoy, va acostar-se ahir a la nit a la vetlla, a la sala de plens de l'ajuntament d'Arrasate, on havia estat regidor Isaías Carrasco. I una conversa tensa mantinguda en aquest escenari entre Patxi López, líder del PSE, i Rajoy s'ha convertit avui en un intercanvi d'acusacions que ha començat minuts després de la concentració silenciosa de rebuig a l'atemptat.

No feia ni cinc minuts que Sandra Carrasco, filla de la víctima, havia demanat que "ningú" no manipuli l'assassinat quan la cap del PP basc, María San Gil, retreia públicament a López haver perdut els nervis i haver "increpat" Rajoy a la capella ardent "en un to molt elevat". De fet, aquesta nit, fonts del PP ja havien fet arribar les seves queixes mitjançant l'agència Europa Press, a la qual van assegurar que López va impedir a Rajoy acostar-se a la família de la víctima per donar-li el condol.

En resposta a les acusacions del PP, López ha advertit avui que és la família de Carrasco la que no volia que els populars assistissin a la capella ardent. "Finalment van canviar d'opinió per evitar que la seva negativa no tingués interpretacions perverses". López ha donat la seva versió del "relat dels fets" a la seva pàgina web. Segons el socialista, tot i que finalment van acceptar la presència de Rajoy, la família de l'exregidor mort no volia saludar-lo.

També admet que li va fer un advertiment al líder del PP. "Quan va entrar i em va donar el condol, li vaig dir que acceptava el condol però que esperava que ningú més del seu partit digui de cap socialista que agredeix o traïciona les víctimes o que cedeixen davant el terrorisme", ha escrit López en la seva web.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ple de la investidura

Jové: “Aquest és un sí carregat de nos, un sí en guàrdia”

barcelona

Junts, Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret demanen un ple extraordinari

LLORET DE MAR
ple d’investidura

Batet: “Busquen Puigdemont com buscaven les urnes de l’1-O”

barcelona
guerra a europa

Rússia admet nous intents d’avenç de les forces ucraïneses a Kursk

barcelona

L’operatiu Gàbia s’estén també a la frontera amb l’Estat francès

GIRONA
regne unit

L’alcalde de Londres treu pit de la “unió contra el racisme” de la ciutat

barcelona

Els Mossos dispersen amb gas un grup de manifestants que intentava accedir a la Ciutadella

Barcelona
política

Illa exigeix l’aplicació “ràpida i sense subterfugis” de l’amnistia

madrid
El retorn de l’exili

Puigdemont no apareix a la investidura i s’activa la detenció

barcelona