Política

El PP i el PSE s'esbatussen per la visita dels populars a la capella ardent de Carrasco

Foc dialèctic creuat entre el PP i el Partit Socialista d'Euskadi (PSE) arran de la visita dels populars a la capella ardent de l'exregidor socialista d'Arrasate assassinat per ETA. El president del PP, Mariano Rajoy, va acostar-se ahir a la nit a la vetlla, a la sala de plens de l'ajuntament d'Arrasate, on havia estat regidor Isaías Carrasco. I una conversa tensa mantinguda en aquest escenari entre Patxi López, líder del PSE, i Rajoy s'ha convertit avui en un intercanvi d'acusacions que ha començat minuts després de la concentració silenciosa de rebuig a l'atemptat.

No feia ni cinc minuts que Sandra Carrasco, filla de la víctima, havia demanat que "ningú" no manipuli l'assassinat quan la cap del PP basc, María San Gil, retreia públicament a López haver perdut els nervis i haver "increpat" Rajoy a la capella ardent "en un to molt elevat". De fet, aquesta nit, fonts del PP ja havien fet arribar les seves queixes mitjançant l'agència Europa Press, a la qual van assegurar que López va impedir a Rajoy acostar-se a la família de la víctima per donar-li el condol.

En resposta a les acusacions del PP, López ha advertit avui que és la família de Carrasco la que no volia que els populars assistissin a la capella ardent. "Finalment van canviar d'opinió per evitar que la seva negativa no tingués interpretacions perverses". López ha donat la seva versió del "relat dels fets" a la seva pàgina web. Segons el socialista, tot i que finalment van acceptar la presència de Rajoy, la família de l'exregidor mort no volia saludar-lo.

També admet que li va fer un advertiment al líder del PP. "Quan va entrar i em va donar el condol, li vaig dir que acceptava el condol però que esperava que ningú més del seu partit digui de cap socialista que agredeix o traïciona les víctimes o que cedeixen davant el terrorisme", ha escrit López en la seva web.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.