Política

El bisbe de Sant Sebastià demana "llibertat d'esperit en un moment polític decisiu" en el funeral de l'exregidor assassinat

El bisbe de Sant Sebastià, Juan María Uriarte, ha oficiat el funeral per l'exregidor socialista d'Arrasate Isaías Carrasco, assassinat ahir per ETA, i ha demanat durant la missa "llibertat d'esperit per afrontar el moment polític decisiu" en què es troba Euskadi. També ha demanat solidaritat amb la família de la víctima i "esperança de pau per al poble basc, que no vol, no pot resignar-se a l'actual situació i exigeix a ETA la definitiva desaparició".

Milers de persones, entre les quals hi ha el lehendakari, Juan José Ibarretxe, la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, i el president de la Generalitat, José Montilla, han assistir al funeral per Isaías Carrasco.

A més d'altres representants d'institucions de tot l'Estat, també han acompanyat la família de la víctima membres de partits polítics, entre els quals hi havia el secretari d'organització del PSOE, José Blanco, el secretari general del Partit Socialista d'Euskadi, Patxi López, i el portaveu del PP al Congrés, Eduardo Zaplana, i el secretari per la seguretat i les llibertats del Partit Popular, Ignacio Astarloa, que ha estat insultat quan ha arribat. També han acudit a l'església el coordinador general d'Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, el president del PNB, Iñigo Urkullu i el president d'EA, Unai Ziarreta. Tampoc hi han faltat càrrecs dels sindicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.