Política

Chacón demana a Rajoy que desautoritzi unes manifestacions de Fraga en què donava suport a la dictadura franquista

La cap de llista del PSC a les pròximes eleccions generals, Carme Chacón, ha reclamat al president del PP, Mariano Rajoy, que desautoritzi unes manifestacions de suport a la dictadura franquista que va fer Mayor Oreja i que aquest diumenge han estat subscrites novament per Manuel Fraga en una entrevista publicada en un diari de Galícia. Chacón s'ha mostrat convençuda que "els ciutadans tornaran a donar l'esquena a un PP que és incapaç de deslligar-se del franquisme quan siguin convocats a les urnes".

D'aquesta manera, Chacón es referia a les manifestacions de suport a la dictadura franquista fetes en el seu dia per l'eurodiputat popular Jaime Mayor Oreja, en què va assegurar que moltes famílies van viure aquella etapa amb una "extraordinària naturalitat i normalitat" i que va ser un periode d'una "extraordinària placidesa". Unes manifestacions que ha dit compartir "completament" el president honorífic del PP, Manuel Fraga, a l'entrevista.

ERC també ho demana
Respecte a les polèmiques declaracions de Jaime Mayor Oreja i Manuel Fraga, el portaveu d'Esquerra al Parlament i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, ha afirmat que "els reductes del franquisme estan avui en dia dins del PP". Ridao ha declarat que "això ja ho sabíem perquè el PP és l'única força política conservadora d'Europa que dóna cobertura a l'extrema dreta tot i disfressar-se de centrista".

El portaveu parlamentari ha matisat, però, que "una altra cosa és que Rajoy legitimi i doni cobertura a manifestacions com les de Fraga avui o les de Mayor Oreja fa algunes setmanes exaltant i fent apologia del franquisme". El líder independentista ha reclamat que "Rajoy desautoritzi aquestes declaracions, que són ofensives per a qualsevol demòcrata i per als milers de víctimes del feixisme i la barbàrie durant els 40 anys de dictadura".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.