Política

Chacón alerta que "el vot del dubte" pot ser determinant el 9 de març

La candidata del PSC a les eleccions generals i ministra d'Habitatge, Carme Chacón, ha alertat avui els electors catalans que "el vot del dubte" pot ser determinant el pròxim 9 de març, dia de les eleccions generals.

La ministra ha realitzat avui aquesta consideració en una roda de premsa a Barcelona després d'entrevistar-se amb el conseller d'Habitatge i Medi Ambient, Francesc Baltasar, per valorar el primer dia de posada en marxa de la renda bàsica d'emancipació, de la qual han sol·licitat informació més de 100.000 joves en 24 hores.

Preguntada sobre el resultat de les enquestes publicades als últims dies per diversos mitjans de comunicació, Chacón ha opinat que "l'única enquesta que val és la del 9 de març", dia de les eleccions generals, i que "tot pot passar" a partir de llavors.
Ha alertat els votants catalans sobre l'"asfíxia econòmica" que va patir Catalunya durant els vuit anys de govern de José María Aznar i les desqualificacions, boicot a productes i atacs que ha suportat els últims quatre anys per part del PP.

"Els catalans tornarem a ser definitius perquè José Luis Rodríguez Zapatero guanyi les eleccions", ha assegurat, i ha afegit que "estic segura" que els electors de Catalunya sabran valorar els avenços i mesures que el Govern del PSOE ha impulsat en aquesta legislatura en àmbit social, amb majors drets "per a les dones, els homosexuals i les persones dependents".

Sobre la possibilitat d'establir acords postelectorals amb CiU i PNB, Chacón ha evitat esmentar alguna formació política i ha considerat que Zapatero "ha demostrat que és capaç d'arribar a acords amb tots", com ha passat amb els últims Pressupostos Generals, aprovats per un ampli espectre del Congrés dels Diputats.

Segons la seva opinió, l'actual president del govern "serà capaç de reafirmar els acords puntuals" necessaris per aconseguir governar de nou pel seu tarannà "negociador i dialogant". "Les opcions estan clares", ha sentenciat, entre Zapatero i Rajoy.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.