Política

Rodríguez creu que ja no hi ha conflicte polític sinó “aspiracions polítiques”

La portaveu del govern espanyol defensa que la relació amb la Generalitat està “normalitzada” i que, en aquest context, no hi ha una pròxima cita per a la taula de diàleg

La ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, creu que ja no hi ha un conflicte polític sinó que cada partit manté “aspiracions polítiques” però dins d’un marc constitucional acceptat. En una entrevista al ‘Cafè d’Idees’ de Televisió Espanyola, Rodríguez ha afegit que en l’última reunió de la taula de diàleg del juliol es va firmar respectar el marc legal.

La ministra ha posat l’accent en el fet que la situació actual “no té res a veure” amb la del 2017. I en aquest sentit, ha assenyalat que l’independentisme està dividit i no té un acompanyament social. “I això també és mèrit de la societat catalana, que ha entès que el camí no conduïa enlloc i s’ha cansat d’aquesta direcció”, ha afegit.

Rodríguez s’ha referit a la taula de diàleg com un “instrument que ha servit per recuperar les relacions” i per parlar de temes com ara “el futur econòmic de la comunitat”. Ha afegit: “Les relacions ja estan normalitzades i en aquest moment no hi ha una propera cita”. En cas que fos necessari, la ministra ha dit que la taula es tornaria a reunir però ha remarcat que “en aquests moments la realitat és diferent”.

Després que s’hagi fet pública la reunió discreta entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, Rodríguez ha destacat que en un àmbit de “normalitat” és habitual que hi hagi “contactes institucionals, personals” i ha insistit que ara hi ha una “relació de normalització” entre administracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia