Política

La justícia italiana permet que es deixi d'alimentar una dona en coma des del 1992

Eutanàsia

L'Audiència Provincial de Milà ha autoritzat avui que s'interrompi la hidratació i l'alimentació forçada que des del 1992 manté amb vida una dona en estat vegetatiu.

Es tracta d'Eluana Englaro, de 33 anys, qui fa 16 anys va patir un accident de trànsit i per a qui des del 1991 el seu pare, Beppino Englaro, demana que se suspengui el tractament. Els jutges mantenen que la decisió d'interrompre el tractament era "inevitable", a causa de "l'extraordinària durada del seu estat vegetatiu permanent".

El pare d'Englaro ha assenyalat, després de conèixer la decisió, que "ha guanyat l'Estat de dret" i que seguirà "el camí que han indicat avui els jutges, tot i que l'assumpte ha de ser una decisió privada de la família".

La decisió d'avui pot reobrir el debat a Itàlia sobre l'eutanàsia, que es va reavivar amb força després de la mort de Piergiorgio Welby, malalt de distrofia muscular, a qui un metge li va retirar, a petició seva, la respiració assistida que li mantenia amb vida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.