Societat

França revisarà la legislació que impedeix l'eutanàsia

El cas de Chantal Sébire, la dona que patia un tumor incurable que li desfigurava la cara i li produïa dolors insuportables, ha revifat a França el debat sobre l'eutanàsia. Sébire havia demanat als tribunals que li apliquessin l'eutanàsia activa i els jutges van desestimar la seva petició perquè no s'ajustava a la llei. Ahir, Sébire va ser trobada morta a casa seva, a Dijon, i el fiscal ha admès avui que no hi ha "elements suficients" per determinar la causa de la mort. "L'aparença externa del cos no presentava particularitats", ha explicat.

La justícia pren declaració a amics i familiars de Sébire i l'advocat que li portava el cas ha demanat que no se li faci l'autòpsia per no fer passar la família per aquest tràngol. De moment, no està clar si s'esbrinarà si Sébire va morir a causa de la malaltia o va trobar la manera de suïcidar-se, sola o amb l'ajut d'algú. De fet, no tenia cap problema de mobilitat que li impedís prendre la decisió i executar-la pel seu compte si trobava una substància que li semblés adequada.

Mentrestant, el primer ministre, François Fillon, ha encarregat al diputat Jean Leonetti, ponent de l'actual llei francesa sobre els drets dels pacients i les cures pal·liatives, que revisi el text.

El ministre d'Afers Exteriors, Bernard Kouchner, ja s'havia desmarcat de la resta de l'executiu assegurant que es podria haver fet una excepció a la llei, però el primer ministre prefereix, en tot cas, que s'estudiï un possible canvi de la norma si és que realment s'ha de començar a aplicar l'eutanàsia activa a França.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.