Política

Urnes cremades i enfrontaments al carrer en les primeres hores del referèndum de la regió boliviana de Santa Cruz

Les primeres hores del referèndum de la regió boliviana de Santa Cruz es viuen amb alguns incidents. Els partidaris del president, Evo Morales, han intentat impedir la votació, que el govern del país considera il·legal. Han saquejat alguns col·legis electorals i han tret al carrer les urnes, que són de cartó, per cremar-les. En d'altres punts, hi ha hagut enfrontaments físics entre els oficialistes i els partidaris del referèndum.

A San Julián, un municipi considerat un feu del Moviment al Socialisme (MAS), partit de Morales, els oficialistes han bloquejat alguns camins per dificultar l'accés als col·legis electorals. A Yapacaní, una altra població massista, un fotògraf d'un diari de la Paz, capital del país, ha estat agredit quan intentava retratar un dels incidents, i aldarulls semblants s'han produït a Santa Cruz de la Sierra, capital de la regió, al barri Plan 3000, on la majoria de veïns són partidaris de Morales.

En aquest ambient, la cort electoral departamental ha inaugurat la jornada electoral a les vuit del matí (les dues del migdia, hora catalana), i ha anunciat que insistirà a constituir totes les meses electorals i que reposarà el material robat i cremat.

Paral·lelament, a la capital del país, la Paz, hi ha convocades diverses marxes en defensa de la unitat del país organitzades per partidaris de Morales.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.