Política

Centenars d'activistes, entre ells diversos espanyols, detinguts en una protesta contra l'OTAN a Brussel·les

Uns 450 manifestants, entre ells una desena d'espanyols, han estat arrestats aquest dissabte per la policia de Bèlgica quan intentaven entrar a la seu de la OTAN a Brussel·les, en una acció internacional contra la OTAN, amb motiu dels cinc anys del començament de la guerra de l'Iraq.

Segons els organitzadors de la protesta, més de 700 activistes de 17 països europeus han participat en l'intent d'accedir a la seu de l'Aliança Atlàntica, als afores de la capital belga, entre ells integrants del Moviment d'Objecció de Consciència (MOC) i de Alternativa Antimilitarista i que venien de València, Albacete, Madrid, Bilbao i Alacant. Entre els arrestats es troben dos activistes del MOC de Bilbao i el secretari de Moviments Socials i Globalització de IULV-CA, Antonio Criado, que continua tancat a una cel·la juntament amb una altra dotzena de detinguts, segons ha informat el mateix Criado.
El membre de IULV-CA ha explicat que un grup de persones que havia decidit "fer una visita a les instal·lacions de la seu" de l'OTAN s'ha vist sorpresa per l'aparició de la policia belga, que ha procedit a detenir-los.

"Un grup d'agents ha deixat anar una bandada de gossos d'una banda, per evitar que sortíssim corrents, mentre que els policies ens encerclaven per l'altra", ha explicat el dirigent andalús de la federació d'esquerres, que ha relatat que, tot seguit, "els agents han detingut unes 140 persones, ens han posat corretges i, sense dir cap paraula, ens han introduït a diversos furgons policials, on hem estat tancats almenys quatre hores", ha detallat.

Els detinguts han estat després traslladats fins a la presó del Palau de Justícia de Brussel·les, on han estat tancats a cel·les "amb, com a mínim, 12 persones a cada habitacle", sempre segons la versió de la font esmentada.

L'objectiu de l'acció, batejada com a NATO, game over (OTAN, partida acabada) és denunciar el paper de l'Aliança Atlàntica en l'escena internacional i la seva participació en crims de guerra. En opib¡nió de les organitzacions convocants, la OTAN ha de ser reformada i la seva capacitat 'intervenció militar, suprimida, per centrar-se en la prevenció de crisis i l'ajuda al desenvolupament.

A menys de 15 dies de la cimera que l'Aliança celebrarà a Bucarest, entre el 2 i el 4 d'abril, els manifestants també han reclamat la retirada de les armes nuclears nord-americanes a terreny europeu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.