Política

Els espanyols detinguts a Brussel·les es troben ja en llibertat

Manifestació

El Moviment d'Objectors de Consciència (MOC) ha elevat avui a més de cinc-cents, entre ells una desena d'espanyols, els activistes arrestats per la policia de Bèlgica quan participaven en una acció internacional contra l'OTAN a Brussel·les, amb motiu dels cinc anys del començament de la guerra de l'Iraq. Tots els espanyols detinguts haurien estat posats ja en llibertat sense càrrecs.
Els incidents van començar a mig matí d'ahir, quan a prop de 700 manifestants van irrompre als voltants de la seu de l'OTAN als voltants de la capital belga. "Ens vam dispersar per intentar entrar", ha explicat el membre del MOC, José Ignacio Royo.

Royo, que ha qualificat l'acció com una "exhibició pacífica de desobediència civil", ha lamentat la "duresa" empleada per la policia belga, que "va arribar a usar gossos i cavalls" per contenir els manifestants que es trobaven en camp obert.

Durant la protesta, desenvolupada a escassos quinze dies de la celebració de cimera de l'OTAN a Bucarest, els manifestants van exigir la retirada d'Europa de les armes nuclears nord-americanes. Royo ha afirmat no tenir constància de càrrecs presentats contra els detinguts.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.