Política

Zapatero presenta tres paquets de mesures per afrontar la "brusca desacceleració"

Crisi econòmica

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero ha comparegut aquest dimecres a la tarda al Congrés dels Diputats per presentar el paquet de mesures previst per l'executiu davant l'actual crisi econòmica, que ha definit com a període "de brusca desacceleració". Durant la seva intervenció, Zapatero ha insistit a presentar la conjuntura internacional com a la principal causant de la situació de crisi. En aquest sentit, el president espanyol ha assenyalat, entre altres dades, que mentre fa un any el barril de petroli costava 70,5 dòlars, en l'actualitat el seu preu és de 143 dòlars.

L'escalada de preus, els problemes del mercat hipotecari als Estats Units i la previsió de destrucció d'ocupació a curt termini han portat Zapatero ha afrontar un "empitjorament de la situació" que pateixen "molts ciutadans espanyols". davant aquesta situació, el govern espanyol, ha dit Zapatero, "assumeix les seves responsabilitats" amb la presentació de tres blocs de mesures, destinades a donar suport a les famílies, a les empresses i a "accelerar el canvi de patró de creixement".

Pel que fa al primer bloc de mesures, Zapaatero considera que la rebaixa de 400€ de l'IRPF ja ha estat una primera mesura en favor de les economies familiars, a la qual cal afegir la supressió de l'impost del patrimoni. Pel que fa a les mesures destinades a alleugerir la situació de les empreses, Zapatero ha recordat la reducció de l'impost de societats i ha anunciat canvis en les línies de suport en el finançament de les petites i mitjanes empresses, així com una acceleració de la devolució de l'IVA, a més d'afegir les 54 mesures pactades per superar les dificultats entre els professionals per l'augment dels preus dels carburants.

Pel que fa a les iniciatives destinades a canviar el "patró de creixement", ha anunciat un programa de reformes de la formació Profesional, el desenvolupament del programa d'inversió d'infraestructures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.