Economia

Els aturats podran ajornar dos anys el 50% de la quota mensual de la hipoteca

Crisi econòmica

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat aquest dilluns un seguit de mesures de "caràcter social" de suport a les famílies i als desocupats i unes altres de "caràcter econòmic" que tenen l'objectiu "d'estimular la contractació i fomentar l'ocupació".

La principal mesura d'ajut a les famílies i als aturats preveu una moratòria per al pagament de la meitat de les quotes mensuals de la hipoteca per un període de dos anys, fins al 31 de desembre del 2010. Se'n beneficiaran els aturats amb hipoteques  de fins a 170.000 euros. Amb aquesta mesura, s'amplia el marge per pagar la quota mensual, amb un límit de 500 euros i per un període màxim de 24 mesos. L'Estat garantirà les quantitats avançades. D'aquesta mesura, segons Zapatero, se'n poden beneficiar fins a 500.000 treballadors a tot l'Estat.

El govern espanyol també ampliarà el termini a efectes fiscals per a la venda de l'habitatge d'aquelles famílies que ja n'hagin adquirit un altre i tinguin problemes per aconseguir un comprador.

Pel que fa a les mesures per "estimular la contractació i promoure l'ocupació", Zapatero ha anunciat que es bonificarà amb 1.500 euros per any les empreses que contractin parats amb responsabilitats familiars. També premiarà els contractes amb compromís de permanència en sectors "estratègics" vinculats amb el nou model productiu.

El president espanyol ha anunciat que regularà l'activitat de les empreses de recol·locació en els processos d'expedients de regulació d'ocupació (ERO) i ha confirmat que s'ampliarà fins al 60% del total el pagament de la prestació d'atur d'aquelles persones que vulguin convertir-se en autònoms.

El cost total
Totes aquestes mesures tindran un cost de 170 milions d'euros per al 2009 i el 2010, i se'n podran beneficiar 500.000 treballadors en dos anys.

Zapatero també ha anunciat que es destinaran 1.106 milions d'euros a fomentar els plans d'ocupació i formació oferts per administracions locals per al 2009.

Amb aquestes mesures, Zapatero ha volgut remarcar la disposició del govern espanyol de donar "suport, atenció i proximitat" als treballadors i les famílies amb més dificultats.

Zapatero ha anunciat que compareixerà al Congrés per explicar aquesta sèrie de mesures, que el consell de ministres aprovarà divendres.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona