Política

El govern espanyol proposa 24 mesures per superar la crisi econòmica

Política

La Comissió Delegada d'Afers Econòmics que aquest dimecres ha presidit excepcionalment el cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha acordat tirar endavant un programa de 24 mesures per superar la crisi econòmica, que seran aprovades aquest dijous pel Consell de Ministres, i s'aplicaran en dos anys i que suposaran una injecció de 20.000 milions d'euros.

Les diferents mesures volen incidir en sectors estratègics com habitatge, transport, energia i canvi climàtic, telecomunicacions, societat de la informació i serveis. Aquesta reunió també ha aprovat reduir les càrregues administratives per contribuir a incrementar la competitivitat i la productivitat de les empreses espanyoles.

La Comissió ha aprovat també la reducció de càrregues administratives per ''incrementar la competitivitat i la productivitat de les empreses''. Amb l'aprovació d'aquestes mesures, el govern espanyol assegura que prossegueix l'aplicació i desenvolupament del Pla de Reducció de Càrregues Administratives i de Millora de la Regulació, acordat pel Consell de Ministres el passat 20 de juny i que ja introduïa la simplificació d'onze procediments administratius.

Situació ''complicada'' i amb ''dificultats''
A través d'aquesta reunió extraordinària i el seu posterior acord el govern espanyol vol transmetre ''un missatge de confiança als ciutadans'', convençuts que estan ''adoptant totes les mesures i conjuminant tots els esforços per superar la situació de dificultat'', assegura el govern espanyol, que afecta l'economia.

El balanç que s'ha fet de la situació constata que ''2008 i 2009 seran anys complicats, però referma les fortaleses de l'economia espanyola per plantar cara a aquestes dificultats''. L'executiu de Zapatero confia que l'Estat ''resoldrà bé aquesta crisi i en sortirà amb una posició més reforçada, sempre amb la implicació de tots els agents socials en la superació de l'actual moment econòmic''.

Segons el govern espanyol, ''gràcies a aquestes bases reforçades, i encara que serà imprescindible adoptar mesures d'austeritat fiscal'', es podrà ''assumir l'augment de la despesa social per a prestacions d'atur i mantenir l'esforç inversor en les activitats fonamentals per a l'activitat econòmica''.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.