Política

Sáez aposta per potenciar l'espai de comunicació català des de la Corporació

CCMA

El candidat a presidir el consell de govern de la futura Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Albert Sáez, va defensar ahir la potenciació de l'espai de comunicació català justament en un moment que la frontera natural de TV3 a tots els territoris de parla catalana s'ha retallat per la banda del País Valencià.
Sáez va llançar aquesta proposta ahir durant la comissió parlamentària de presentació dels dotze membres del nou òrgan, en què cadascun va exposar la seva trajectòria i va respondre les preguntes dels grups parlamentaris en una sessió maratoniana de més de set hores.

L'encara secretari de Comunicació del govern va justificar la necessitat de promoure l'espai de comunicació català perquè "els mitjans públics de la Generalitat van ser creats l'any 1983 amb l'objectiu d'impulsar-lo". Sáez va explicar que el nou consell s'ha marcat com a objectiu cabdal donar un suport decidit a la indústria audiovisual del país i "actualitzar els vincles amb els ens públics del País Valencià i les Illes Balears".

La preservació del caràcter nacional dels mitjans públics és un dels pilars de la seva candidatura. Sáez va ser taxatiu en aquest aspecte: "La raó d'existència de la CCMA és la nostra llengua i la seva promoció serà una prioritat, tal com reclama el Parlament".

Assegut, curiosament, al costat del portaveu adjunt del PSC, Joan Ferran, el futur director del consell li va negar les acusacions sobre la suposada "crosta nacionalista" a TV3 i Catalunya Ràdio i va assenyalar que, si això posava en qüestió els principis de la CCMA, no hi estava d'acord.

Consens per blindar-se
Per blindar l'autonomia del consell de les pressions polítiques, Sáez va deixar clar que "actuar amb consens és el millor blindatge". Un consens que va demanar també per nomenar els futurs directors de TV3 i Catalunya Ràdio.

Qui substituirà Sáez al capdavant de la secretaria de Mitjans de Comunicació és, amb tota probabilitat, l'actual cap de gabinet de la conselleria i home de confiança de Joan Manuel Tresserres, Carles Mundó. Es tracta d'una aposta personal del conseller que ahir va rebre el vistiplau de l'executiva d'ERC i que el govern podria nomenar dimarts que ve.

Mundó, que és regidor de Cultura a Gurb per ERC, és advocat d'ofici i va tenir un paper molt actiu durant les negociacions del Pacte Nacional per l'Educació. Aleshores era cap de gabinet del departament de Marta Cid. També ha participat en el procés de designació del consell de la CCMA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.