Política

El Parlament aprova la llei de la Corporació de Mitjans Audiovisuals

El PP i Ciutadans han votat en contra de la llei perquè s'oposen a a que el català sigui "la llengua institucional"

El ple del Parlament ha aprovat, amb el suport del PSC, ERC, ICV-EUiA i CiU, la proposició de llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que substitueix la llei de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), que aglutina TV3 i Catalunya Ràdio entre d'altres, i que vol assegurar la independència dels mitjans públics.

El PP i Ciutadans han votat en contra de la llei perquè s'oposen a que el català sigui "la llengua institucional" dels mitjans de comunicació públics catalans.

Les propostes de la nova llei
Aquesta nova llei proposa que el consell d'administració de l'actual Corporació es substitueix per un consell de govern de dotze membres que seran escollits per una majoria de dos terços al Parlament.

La llei, a més, farà que el president del consell de govern del CCMA, l'equivalent a l'actual director general de la CCRTV, càrrec que ara ocupa Joan Majó, serà escollit igualment per una majoria de dos terços del Parlament.

El membres del consell de govern de la corporació tindran un mandat de sis anys i cada tres anys es renovaran la meitat dels membres del consell del govern.

La independència dels mitjans públics
Durant el debat, els grups del PSC, ERC, ICV-EUiA i CiU han destacat que la nova normativa dels mitjans públics catalans garanteix la independència dels mitjans públics respecte a l'executiu català i a la seva "viabilitat" econòmica.
El diputat del PP, Santi Rodríguez, ha criticat que el català sigui la llengua institucional dels mitjans públics catalans. I el diputat Antonio Robles de Ciutadans ha denunciat el "racisme cultural" cap el castellà.

La llei aprovada avui també preveu la creació d'un consell assessor de continguts i de programació format per 21 membres anomenats pel Parlament.

A més, la Corporació haurà de destinar com a mínim un 6% de la xifra total d'ingressos a finançar pel·lícules i sèries d'animació catalanes i de la resta d'Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.