Política

Almenys 40 xiïes morts i 60 ferits en un atemptat suïcida al sud de Bagdad

Almenys 40 xiïtes han mort i uns 60 han resultat ferits després de l'explosió provocada per un suïcida a l'interior d'una carpa on es trobaven un grup de pelegrins a la ciutat d'Iskandiriya, al sud de Bagdad.

El suïcida portava un cinturó d'explosius adossat al cos que ha activat quan es trobava a l'interior d'una carpa on descansaven els pelegrins que es dirigirien a Kerbala per celebrar una festivitat xiïta, El Arbainiya, els primers quaranta dies després de l'aniversari del martiri de l'Imam Husein.

L'Imam Husein, nét del profeta Mahoma, va ser assassinat l'any 680 per partidaris del segon califa Omeya Yazid I, fet que va suposar el cisme entre el xiïsme, partidaris que el califat romangués dins de l'estirp de Mahoma, i els sunites, que van optar per un califa triat per la comunitat.

Des d'aquells fets, els xiïtes commemoren l'aniversari del seu martiri amb la festa de la "Ashura", el desè dia del mes musulmà de Moharram.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.