Política

Els representants del Dalai-lama i el govern xinès acorden mantenir nous contactes

Tibet

Els representants del Dalai-lama i de les autoritats xineses han acordat mantenir un nou contacte en el seu primer dia de converses destinades a acostar postures després de l'onada de violència i repressió policial que va viure el Tibet al març i que ha provocat el rebuig internacional de cara als Jocs Olímpics de Pequín.
La reunió celebrada a porta tancada a Shenzhen, a prop de Hong Kong, és la primera després de les protestes contra el govern de Pequín a Lhasa, la capital del Tibet, del 14 de març.

A més, aquest aixecament al Tibet i la posterior repressió per part de la policia xinesa han provocat protestes a escala internacional al voltant de la torxa olímpica i crides per boicotejar els Jocs de Pequín, que se celebraran a l'agost.

"Les dues parts han acordat celebrar una nova ronda de contactes en el moment apropiat", han assenyalat fonts oficials a l'agència de notícies xinesa Xinhua, que també explica que durant la reunió han parlat sobre futurs contactes i consultes.

Els representants del govern xinès han comunicat als tibetans que els episodis violents del 14 de març han suposat "nous obstacles per a la represa de contactes i consultes amb el Dalai-lama".

Els analistes asseguren que la trobada és una manera de "netejar la mala imatge" de Pequín davant l'opinió pública internacional i una resposta al boicot a la torxa olímpica al seu pas per Londres, París i San Francisco.

"El Dalai-lama ha de deixar d'intentar dividir la Xina i de tramar, incitar a la violència i interrompre i boicotejar els Jocs Olímpics de Pequín per crear les condicions adequades per a una nova ronda", assenyalen fonts oficials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela deté dos bascos acusats de conspirar contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona