Política

El primer ministre xinès reitera que el responsable de la revolta tibetana és el Dalai-lama

Tibet

El primer ministre xinès, Wen Jiabao, ha titllat el Dalai-lama de "mentider", tot reiterant que és el responsable d'incitar les revoltes de Lhasa i les protestes internacionals contra la Xina. Jiabao, però, també ha remarcat que la porta del diàleg amb el líder espiritual tibetà "segueix molt oberta" sempre que reconegui que el Tíbet i Taiwan són part de la Xina.

Per Wen Jiabao, les afirmacions del Dalai-Lama denunciat els successos de l'última setmana al Tibet, i el "genocidi cultural" a la regió, "no són més que mentides".

"No cal veure el que diu, sinó el que fa", va declarar el premier, que va rebutjar la possibilitat de mantenir converses directes amb el Dalai-Lama, tal com s'ha fet, amb èxit, en altres països amb conflictes enquistats. "Per a això, el Dalai-lama ha d'abandonar les seves pretensions independentistes i acceptar que el Tibet és part inalienable de la Xina".

L'oficina del Dalai-lama ha negat les acusacions del primer ministre xinès i ha acusat Pequín d'haver "reprimit" als tibetans durant anys. "El Dalai-lama ja ha deixat clar que donarà la benvinguda a una investigació internacional, fins i tot amb investigadors xinesos", ha assegurat el portaveu del Dalai-lama, Chhime R. Chhoekyapa.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.