Política

Els representants del Dalai-lama i el govern xinès acorden mantenir nous contactes

Tibet

Els representants del Dalai-lama i de les autoritats xineses han acordat mantenir un nou contacte en el seu primer dia de converses destinades a acostar postures després de l'onada de violència i repressió policial que va viure el Tibet al març i que ha provocat el rebuig internacional de cara als Jocs Olímpics de Pequín.
La reunió celebrada a porta tancada a Shenzhen, a prop de Hong Kong, és la primera després de les protestes contra el govern de Pequín a Lhasa, la capital del Tibet, del 14 de març.

A més, aquest aixecament al Tibet i la posterior repressió per part de la policia xinesa han provocat protestes a escala internacional al voltant de la torxa olímpica i crides per boicotejar els Jocs de Pequín, que se celebraran a l'agost.

"Les dues parts han acordat celebrar una nova ronda de contactes en el moment apropiat", han assenyalat fonts oficials a l'agència de notícies xinesa Xinhua, que també explica que durant la reunió han parlat sobre futurs contactes i consultes.

Els representants del govern xinès han comunicat als tibetans que els episodis violents del 14 de març han suposat "nous obstacles per a la represa de contactes i consultes amb el Dalai-lama".

Els analistes asseguren que la trobada és una manera de "netejar la mala imatge" de Pequín davant l'opinió pública internacional i una resposta al boicot a la torxa olímpica al seu pas per Londres, París i San Francisco.

"El Dalai-lama ha de deixar d'intentar dividir la Xina i de tramar, incitar a la violència i interrompre i boicotejar els Jocs Olímpics de Pequín per crear les condicions adequades per a una nova ronda", assenyalen fonts oficials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.