Política

El Dalai-lama amenaça amb la dimissió si no s'atura la violència

El líder espiritual tibetà, el Dalai-lama, ha repetit avui a Nova Delhi que si continuen els brots de violència del seu poble contra les autoritats xineses deixarà el seu càrrec. "Les expressions emotives han d'estar sota control. Si no, no tenim opcions", ha dit en unes declaracions a l'agència PTI.
El cap budista insta els tibetans a contenir-se i a arraconar la violència contra el poble que els va ocupar. "Sempre he respectat la població xinesa, el comunisme xinès. Molts dels manifestants tibetans són ideològicament comunistes. Dins i fora de la Xina, si hi ha violència en les manifestacions hi estic en contra", ha assegurat.

Des del 10 de març, monjos budistes i població civil han protagonitzat protestes al Tibet per fer memòria de l'aniversari de la fracassada rebel·lió tibetana contra la Xina el 1959, que va portar a l'exili el Dalai-lama.

Les darreres manifestacions a Lhasa van acabar amb 19 morts, segons fonts oficials de la Xina, una xifra que el govern tibetà a l'exili fa arribar a 80 a la zona i 50 més en altres províncies amb forta presència tibetana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.