Política

Chacón és oficialment elegida candidata del PSC amb més del 98% dels vots a favor

Eleccions 9 de març

Els socialistes catalans ja tenen cap de cartell per a les eleccions generals del mes de març. L'actual ministra d'Habitatge, Carme Chacón, ha estat proclamada oficialment candidata per Barcelona en un consell nacional extraordinari del PSC.

Ha estat escollida per aclamació, cosa que no ha suposat cap sorpresa. I és que Carme Chacón ha sortit elegida amb el 98,44% dels 192 vots a favor. Tres han estat en blanc i cap en contra.
La política s'ha estrenat amb un míting vitalista i un clam contra el pessimisme. Chacón ha fet una crida a conjurar-se contra la desafecció amb Espanya i a recuperar l'orgull dels catalans.

La flamant cap de cartell ha defensat en el seu primer míting la necessitat que Catalunya recuperi el lideratge dins d'Espanya. Per això, diu, aposta per tenir José Luis Rodríguez Zapatero governant a Madrid.

En la seva intervenció, la candidata també ha alertat sobre la possibilitat que Convergència i Unió torni a pactar amb el PP i ha recordat que durant els vuit anys que els populars van governar amb el suport de CiU Catalunya va patir una "asfíxia".

En aquest sentit, Chacón ha afirmat que els socialistes senten vergonya pel que ha fet CiU durant aquest temps i també ara per aliar-se amb el PP per votar en contra dels pressupostos del 2008. Per això, Chacón els ha demanat que rectifiquin "si no volen anar en contra de Catalunya".

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha participat en l'acte i ha parlat de la importància del paper dels 21 diputats dels socialistes catalans a Madrid.

Opinions similars
Val a dir, però, que l'opinió de Chacón sobre Convergència i Unió és similar a la que el partit liderat per Artur Mas sent per l'actual ministra d'Habitatge.

En saber la seva proclamació, el líder de CiU ha lamentat la notícia i ha subratllat les mancances que troba en la candidata socialista. Artur Mas creu que el handicap principal és, precisament, que forma part del govern de Zapatero.

De fet, l'ha definida com la ministra de la invasió de competències i ha assegurat que amb la proclamació al PSC se li veu el llautó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
ESTATS UNITS

Els líders aliats defensen el “camí irreversible” d’Ucraïna cap a l’OTAN

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona