Política

Garzón ordena clausurar la seu d'ANB a Portugalete

El titular del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha ordenat el registre i la clausura de la seu d'ANB a Portugalete, dins de les diligències obertes arran de la suspensió d'activitats de la formació abertzale decretada el 8 de febrer per un període de tres anys.

Cap a les onze d'aquest matí, efectius del Cos Nacional de Policia s'han desplaçat a les instal·lacions d'ANB al carrer Santa Maria de Portugalete per fer-hi un registre i clausurar-lo en compliment de l'ordre judicial. Abans han acordonat la zona.

Al voltant d'una vintena de simpatitzants de l'esquerra abertzale s'han concentrat davant de la seu d'ANB amb la pancarta No ens faran callar. Independència.

Baltasar Garzón va suspendre el 8 de febrer les activitats d'ANB per un període de tres anys i dimecres passat va ordenar l'ingrés a la presó de l'alcaldessa d'Arrasate, Inocencia Galparsoro, per actuar en nom d'aquesta formació.

Per la seva banda, la sala del 61 del Tribunal Suprem té oberta una causa sobre la possible il·legalització d'ANB i el Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK), l'activitat del qual també ha estat suspesa per Garzón.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.