Política

Garzón prohibeix la manifestació de càrrecs electes prevista per demà a Bilbao en suport d'ANB i EHAK

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha dictat aquest dissabte una resolució que prohibeix la manifestació convocada per demà a Bilbao perquè "respon a la crida conjunta" del Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK) i Acció Nacionalista Basca (ANB), l'activitat dels quals va suspendre ahir.

Per aquesta raó, el titular del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, ha donat ordre a l'Ertzaintza perquè impedeixi la seva celebració, ja que serà un acte il·legal.

En la resolució, assenyala que la celebració de la marxa és "inviable" perquè "és clar" que al marge de qui convoca formalment, l'acte respon a la "crida general i conjunta" que va realitzar ahir el EHAK i ANB en protesta per les mesures cautelars adoptades contra els dos partits en la causa penal que se segueix contra ells a l'Audiència Nacional, el que s'emmarca en les activitats suspeses.

Advertiment de Zapatero a Ibarretxe

Aquest dissabte al matí, la policia basca ja ha dissolt amb una càrrega la cinquantena de persones concentrades davant del Kursaal de Sant Sebastià, on el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero feia un míting. Els incidents s'han acabat amb un detingut i diversos contusionats.

En la seva intervenció en l'acte de precampanya, Zapatero ha justificat la suspensió d'activitats que impedeix ANB i EHAK presentar-se a les eleccions. També ha assegurat que el pla Ibarretxe, inclosa la consulta popular prevista per a la tardor, no tirarà endavant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.