Política

L'Associació de Víctimes del Terrorisme recusa Garzón en la causa contra Askatasuna

L'Associació Víctimes del Terrorisme (AVT) ha recusat el jutge Baltasar Garzón en la causa en la qual investiga l'organització Askatasuna, recusació que se suma a la que ja va presentar aquesta associació per intentar que el magistrat sigui apartat del procediment sobre l'aparell d'extorsió d'ETA.

Així ho ha anunciat el representant de l'AVT Carlos Ábalos en declaracions als periodistes després d'acudir aquest matí a l'Audiència Nacional per ratificar aquestes dues recusacions, després que ahir Garzón cités el president de l'associació, Francisco José Alcaraz, per formalitzar aquest tràmit. Alcaraz finalment no ha pogut acudir-hi perquè, segons ell, va rebre la citació ahir a la tarda i li ha estat impossible canviar la seva agenda. Alcaraz ha estat substituït per Ábalos, membre de la junta directiva de l'AVT.

En sortir de l'Audiència, Ábalos, que ha assegurat que les últimes actuacions de Garzón són "electoralistes" i estan "en connivència amb el govern socialista", ha anunciat que l'AVT està estudiant si planteja més incidents de recusació en altres causes d'ETA que tramita Garzón.

Aquest representant de l'AVT ha explicat que havien recusat el magistrat a causa de la fiança de 4.000 euros que els ha imposat per personar-se com a acusació popular en aquestes causes, una cosa que, va assegurar, no passava des de fa anys, quan Garzón no els imposava fiances, "sinó que ens va retornar les que ens va imposar fa quinze anys".

Afinitats polítiques
Segons ell, en demanar aquesta fiança Garzón "pretén ofegar-nos financerament perquè no puguem exercir una acusació popular". Ábalos ha criticat també políticament Garzón i ha dit que "des del procés de negociació està a favor del govern socialista". També ha afegit que les últimes detencions de membres de Batasuna i la il·legalització d'EHAK i d'ANB són "electoralistes", perquè podia haver-ho fet quan ells l'hi van demanar "fa un parell d'anys".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.