Política

Garzón decreta presó incondicional per 11 dels 14 dirigents de Batasuna detinguts dilluns passat

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha decretat l'ingrés a la presó incondicional per a onze dels catorze dirigents de Batasuna detinguts dilluns passat. Els arrestats estaven acusats de recompondre la cúpula de Batasuna després de la seva desarticulació el 4 d'octubre passat a Segura (Guipúscoa), segons fonts jurídiques. Garzón els ha imputat per pertinença a l'organització terrorista ETA-Batasuna.

Garzón ha imposat fiances a altres tres detinguts –els tresorers d'EHAK Jesús María Aguirre i Sonia Jacinto (50.000 euros per a cadascun) i l'exregidor d'EH a Sant Sebastià Juan José Ibazeta (60.000 euros)– i també ha fixat una fiança de 20.000 euros per al president d'ANB, Kepa Bereziartua, a qui havia citat avui per a prendre-li declaració com a imputat. El magistrat els ha acusat de col·laboració amb banda armada i d'associació il·lícita.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.