Política

Interceptats un home i una dona suposadament vinculats amb l'atemptat de dissabte al sud de França

Política

Un home i una dona, suposadament autors d'haver mort un guàrdia civil i d'haver-ne ferit greument un altre el dissabte a Capbretpon, al sud-oest de França, han estat interceptats per la policia francesa en un poble del departament de Lozère, segons una font propera a l'investigació.

En el moment de la detenció els etarres anaven armats i amb una gran quantitat de diners a sobre. Se'ls seguia la pista des del robatori d'un vehicle dilluns aprop de Bordeus.

A hores d'ara els detinguts estan prenent declaració davant les autoritats franceses mentre es busca una tercera persona que també podria estar vinculada en l'assassinat.

L'home podria ser Asier Bengoa
Asier Bengoa té pendent a l'Estat espanyol una condemna de 7 anys i sis mesos de presó. Bengoa, la identificació total del qual està pendent de la confrontació d'empremtes, va ser condemnat l'any passat per un delicte de col·laboració amb banda armada. Va ser detingut l'any 2003 amb 27 persones més acusades de pertànyer a l'aparell de captació d'ETA, arran dels papers confiscats a l'etarra "Susper".

El jutge Baltasar Garzón va decretar per a ell presó preventiva el 5 d'abril del 2003, tot i que després va quedar en llibertat provisional a l'espera del judici.

La segona suposada etarra és Saioa Sánchez Iturregi
Fonts de la policia confirmen que la identitat de la presumpta terrorista detinguda a França és Saioa Sánchez Iturregi una de les etarres més buscades. Era companya d'Asier Arginzonic, que va ser detingut el juliol passat a Santander.

La policia buscava a Iturregi des del desembre passat ja que suposadament van fugir quan es van descobrir els amagatalls d'Amorebieta i els explosius d'Atxondo, operació en la qual es va detenir a dos membres del comando Biscaia Asier Larrinaga i Garikoitz Etxebarria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.