Política

La Guàrdia Civil escorcolla durant 6 hores el pis d'Asier Bengoa

Els agents se n'ha endut material abundant fins a omplir vuit caixes carregades d'objectes i documentació

Una cinquantena de guàrdies civils han escorcollat durant sis hores el domicili d'Asier Bengoa, un dels dos presumptes etarres detinguts a França i membre del comando que va assassinar dos guàrdies civils dissabte passat.

Les forces de seguretat han regirat la casa dels seus pares, on vivia fins que es va donar la fuga, i un traster al carrer Gorbea de Vitòria. Els agents se n'ha endut material abundant, segons fonts de la lluita antiterrorista, fins a omplir vuit caixes carregades d'objectes.
Aquest dijous traslladaran a París el presumpte etarra i la segona detinguda, Saioa Sánchez, una de les etarres més buscades i considerada per la policia antiga cap del comando Biscaia desarticulat ara fa un any.

En les pròximes hores, els dos suposats etarres seran traslladats a la seu de la direcció Antiterrorista de París. Enmig de fortes mesures de seguretat, els gendarmes es van endur aquest dimecres a la nit la parella de la comissaria de Mende, on van ser interrogats durant tota la tarda. Els hi van traslladar des de la petita localitat on van ser detinguts, Chôteneaunef-de-Rnadon, al nord de Montpeller.

Bengoa i Sánchez feia quatre dies que fugien per carreteres secundàries, 1.000 quilòmetres des de Capbreton on, presumptament, van disparar contra els dos Guàrdies Civils. Ara, per completar l'èxit de la policia francesa, falta detenir el tercer etarra que va participar en l'atemptat.

Asier Bengoa va sortir de la presó l'any 2006, deu dies abans que el condemnessin a set anys i sis mesos de presó per vinculació al subaparell de captació d'ETA. Bengoa va ser detingut l'1 d'abril del 2003, amb 27 persones més, acusades de pertinença a l'aparell de captació d'ETA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.