Política

Moren 10 persones en un atemptat suïcida a l'Afganistan

Un atemptat suïcida als afores de Kabul, l'Afganistan, ha costat la vida almenys a 10 persones, entre elles 6 nens que sortien de l'escola i un enginyer militar italià. A més, 13 persones més han resultat ferides, de les quals 4 són militars i la resta civils.
L'atac anava dirigit contra el contingent italià que es troba al districte de Pagman, als afores de la capital afganesa. L'agressor s'ha acostat a peu a la zona on els soldats italians inspeccionaven un pont de construcció recent i ha fet esclatar la càrrega d'explosius que duia a sobre.

L'atac s'ha produït a la Vall de Pagman, situada a uns 15 quilòmetres al nord-est de Kabul, durant la inauguració d'un pont construït pel contingent militar desplaçat a la zona. Els 4 ferits italians han ingressat a l'hospital més proper, després de ser traslladats en helicòpter.

El ministeri de Defensa ha confirmat la mort d'un d'ells. Es tracta de Daniel Paladini, de 35 anys, mariscal en cap del segon regiment Pontieri (enginyers) de Piacenza, que ha mort a l'hospital.

Els altres ferits segueixen hospitalitzats però fora de perill. Tots ells formen part de la Força d'Assistència per a la Seguretat (ISAF) a l'Afganistan i integren un contingent italià de 2.000 militars, repartits entre Kabul i la província d'Herat.

El portaveu del ministeri de l'Interior afganès, Zemarai Bashary, ha confirmat que es tracta d'un atemptat suïcida, que s'afegeix als que s'han perpetrat aquest any a Kabul, el més violent des del 2001.

L'atac més sagnant, amb 35 morts, va tenir lloc el juny passat en esclatar una bomba dins d'un autobús al centre de la capital. A finals de setembre, un atemptat suïcida contra un autobús militar deixava un balanç de 30 morts, entre ells dos soldats. Des de l'inici d'any, 5.800 persones han mort a l'Afganistan com a conseqüència d'atacs i enfrontaments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.