Política

La nit de Montilla i Chaves

Tengo una pregunta para usted és una màquina ben greixada: Televisió Espanyola la torna a posar en marxa aquesta nit després dels èxits aconseguits amb les edicions que van tenir com a protagonistes José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy i de la bona acollida dispensada a la que va tenir com a convidats Duran i Lleida, Llamazares i Carod-Rovira.

En la lògica de TVE, ara ja ha arribat l’hora de les edicions locals: és per això que, aquesta nit, TVE-1 emetrà Tinc una pregunta per a vostè, l’edició catalana del programa, amb José Montilla com a entrevistat. A la mateixa hora, per a Andalusia, serà Manuel Chaves, com a president de la Junta d’Andalusia, qui se situï al faristol de les respostes.

La mecànica del programa és calcada de la de les edicions anteriors: amb Lorenzo Milá com a conductor-moderador, el grup d’entrevistadors el formen seixanta persones que han estat seleccionades per TNS-Demoscopia amb la intenció de dur al plató del centre de TVE-Catalunya “una mostra representativa de la societat catalana”.
Això comporta la presència al plató de trenta dones i trenta homes, 42 dels quals han nascut a Catalunya; 12, a Espanya, i sis, a l’estranger.

Quant a tendències polítiques, vint d’aquestes persones són properes a CiU; setze, al PSC; nou, a ERC; sis, al PP; cinc, a ICV-EUiA; i dues, a Ciutadans.

Com a complement a l’entrevista a José Montilla, el programa, que es podrà seguir en directe a través de Ràdio 4, inclou la participació d’una taula de convidats que farà comentaris previs a la sessió de preguntes i que, un cop hagi acabat, valorarà la intervenció del líder socialista.

La taula de convidats la formen Vicent Sanchis, president del consell editorial de l’AVUI; Toni Segura, director del centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona (UB); Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània de la UB; i Salvador Aragonés, vicedegà d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya.
A més, també es parlarà amb les persones que hauran format part del grup d’entrevistadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.